Takács Krisztina masszőr +36-30-442-7613

Svéd masszázs

Svéd masszázs

A masszázs egészségjavító hatását az emberiség az ősidők óta ismeri. Európában és Ázsiában is több ezer éves múltra tekint vissza a masszázs irodalma. Pehr Henrik Ling svéd vívómester rendszerezte a fogásokat, és a masszázst tornagyakorlatokkal kombinálta a 19. század elején, innen a svéd masszázs elnevezés. Ez az alapja a gyógymasszázsnak, a sportmasszázsnak, és a szegmentmasszázsnak is.

Ez a kezelés a legismertebb masszázsok közé tartozik, mert az egész testre kiterjed, az izmok, inak, és ízületek átmasszírozására irányul. Elősegíti a mozgásfunkciók helyes működését, ellazítja a fájdalmasan feszülő, görcsös izmokat. A legerősebb masszázsok közé tartozik, bár az erősségnél figyelembe kell venni a vendég személyes érzékenységét is.

Egyik jótékony mellékhatása, hogy sok folyadék, ezzel együtt méreganyag távozik a szervezetből. Ezért rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás szénsavmentes ásványvíz, vagy gyógytea formájában.

Milyen hatásai vannak?

  • megnyugtatja és ellazítja a testet és a lelket
  • csökkenti a stresszt
  • általános közérzetjavító
  • baleset és műtét utáni rehabilitáció
  • a bőr, a keringés, valamint a nyirokrendszer állapotának javulása
  • fájdalomcsillapító
  • görcsoldó

A klasszikus svéd masszázs helyi hatású terápia, ami közvetlenül, lokálisan hat a kötőszövetre, az izomzatra. A gerincvelői reflexíveken keresztül a receptorok ingerlésével befolyásolhatjuk az izmok állapotát, csökkenthetjük a fájdalmat, ami e masszázsfajta legfőbb célja. Az egész szervezetre általános hatást gyakorol. Megemelkedik a test hőmérséklete, a vérnyomás, légzés optimális lesz, a test fizikai és pszichikai állapota javul, az izomerő fokozódik az általános vér- és nyirokkeringés gyorsulása miatt.

Facebook

Elérhetőség

Takács Krisztina
telefon: 36 30 442 76 13
e-mail: takcs.krisztina@gmail.com