Takács Krisztina masszőr +36-30-442-7613

Babamasszázs

Babamasszázs

A babamasszázs több évezredes hagyományának őshazája India, ahol anyáról gyermekre szállt át a tudomány. A masszázs egy szavak nélküli kommunikáció, mellyel szeretetet, nyugalmat és érzelmeket tudunk közvetíteni a baba felé.

A babájukat intuíciójuk (ösztönük) alapján gondozó kismamák és kispapák tudják, hogy a rendszeres és szívből jövő szeretettel teli odafigyelés, ölelgetés, ringatás, simogatás, szeretgetés a baba testi – lelki fejlődését szolgálja. A hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem a baba elrontásáról, elkényeztetéséről van szó, sokkal inkább a szülő és gyermek közötti erős kapocs kialakításának egyik jelentős módja. Ennek egyik formája a babamasszázs.

Cél az, hogy a szülők megtanulják, hogyan tudják babájukat korának és fejlődési szakaszának megfelelően masszírozni, mellyel elősegítik az izomrendszer fejlődését és a megfelelő mozgáskoordináció kialakulását.

Milyen hatásai vannak?

  • immunrendszer működését serkenti
  • serkenti a vérkeringést
  • segít a babának a saját testét felfedezni
  • segíti az idegrendszer és az érzékszervek fejlődését
  • izomrendszer fejlődését serkenti
  • mozgáskoordinációt fejleszti
  • erősíti a szülő – gyermek kapcsolatot

Milyen gyakorisággal javasolt?

Akár a mindennapi babaápolási teendők közé beilleszthető a masszázs, hisz csak rövid időt vesz igénybe. Legmegfelelőbb időpont a masszáshoz, mikor a baba ébren van és nyugodt. Fontos, hogy a masszázst sose erőltessük rá a babára. Figyeljünk oda jelzéseire, és csak akkor folytassuk, ha észrevehetően élvezi babánk.

Nem utolsó sorban a babamasszázs elősegíti a szülök önismeretét, és önértékelési fejlődését is.

Facebook

Elérhetőség

Takács Krisztina
telefon: 36 30 442 76 13
e-mail: takcs.krisztina@gmail.com