Takács Krisztina masszőr +36-30-442-7613

Nyirokmasszázs

Mire jó a nyirokmasszázs?
Megszabadít a mérgektől, a szövet közti térből elvezeti a feleslegesen felgyülemlett folyadékot, salakanyagokat, zsírokat, átjárhatóvá teszi a nyirokutakat, nyirokcsomók működése aktívabb lesz.
Rengeteg méreganyaggal terheljük szervezetünket, melyek lerakódnak testünkben, leterhelik immunrendszerünket, és megbetegszünk.
A táplálékokkal elfogyasztott tartósítószerek, vegyszerek,cukor,só hús és egyéb méreganyagok felhalmozódnak szervezetünkben.
Amikor testünk valamely területén gyulladások, sérülések vagy egyéb okok miatt a nyirokáramlás nem megfelelő, azaz gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, a salakanyagok nem tudnak eltávozni, az érintett rész megduzzad és a bőr fényesen kifeszül.
Mi okozza a nyirokpangást?
A szerzett nyirokpangás gyakoribb, mint a veleszületett. jellemző, hogy nagyobb sebészeti beavatkozásokat követően alakul ki, különösen daganat eltávolítását követően, amikor a nyirokcsomókat és nyirokutakat is kiirtják, vagy pedig röntgennel besugározzák; pl. a daganatos mell és kapcsolódó nyirokcsomók eltávolításakor a kar duzzanata alakul ki.
Az ismételten gyulladásba került nyirokerek hegesedése szintén nyirokpangást okoz, de ez nagyon ritka állapot, kivéve a trópusi parazita, a Filaria által okozott gyulladást.
Mi a megoldás?
Lágy masszázs – erős méregtelenítés.
A nyirokmasszázs vagy lymphodrenázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése.
A nyirok masszázs módszert a század elején egy dán biológus, dr. Emil Vodder fejlesztette ki, miután betegei kezelése során észrevette, hogy a nyirokcsomók és nyirokvezetékek masszázsa következtében a test bizonyos területein kialakult fájdalmas duzzanatok csökennek.
A nyirokmasszázs a nyirokkeringés irányába történő lassú, lágy, körkörös, nyomó-simító és vibráló mozdulatok
Hatása:
 1. aktiválódik az immunrendszer,
 2. javul az izmok, az ízületek és a belső szervek vérellátása ,
 3. a sejtek anyagcseréje, tápanyag- és oxigénellátása.
 4. fokozódik a nyirokelfolyás,
 5. megszűnik a szövetekben a fehérjepangás,
 6. gyorsul a felhalmozódott salakanyagok, illetve szöveti ödémák kiürülése,
 7. a sejtek és szövetek gyorsabban regenerálódnak,
 8. csökken a gyulladáskészség,
 9. gyulladások és sebek könnyebben gyógyulnak,
 10. csökken a duzzanat
Hogyan történik a kezelés?
A nyirokmasszázs gyengéd, ritmikus mozdulatai csillapítják az esetleges fájdalmakat, kellemesen ellazítják a testet és nyugtatják a vegetatív idegrendszert.
A nyirokdrenázs nagyon enyhe és finom, fájdalmat, látható vérbőséget vagy bőrelváltozást nem okozhat, viszont hatására a bőr tisztábbá, feszesebbé válik.A masszőr a nyirokcsomó pontokra kifejtett nyomással olyan hatást indít el, ami megindítja a drenázst, vagyis a folyadékáramlást.
A nyirokmasszázs során olyan intimszféra körüli részeken szükséges dolgozni, mint a mell környéke, has, combhajlat, fenék. Ezeket a részeket nem lehet kihagyni a kezelés hatékonysága érdekében. A kezelés hölgyeknél és férfiaknál is alsóneműben történik.
A terápia minden esetben egyénre szabott, melynek az a célja, hogy fokozza a nyirokáramlást és az anyagcsere folyamatokat, valamint lazítsa a zsírt, és távolítsa a helyszínről. A végső cél a nyirokáramlás helyreállítása.
Javallatai:
 • Szöveti pangások kezelése
 • Láb és karödémák kezelése
 • Méregtelenítés
 • Immunrendszer erősítés
 • A test felfrissítése,szervezet regenerálása,
Ellenjavallatai:
 • Vesebetegség
 • Asztma
 • Trombózis,visszérgyulladás
 • Súlyos gyulladásos állapotok
 • Pajzsmirigy-túlműködés
 • Lázas,legyengült állapot
 • Szívprobléma
Allergiás,gombás bőrproblémák,bőrsérülések
Terhesség,szoptatás
Relatív kontraindikáció: Daganatos beteg esetén 5 év elteltével.

Facebook

Elérhetőség

Takács Krisztina
telefon: 36 30 442 76 13
e-mail: takcs.krisztina@gmail.com