Takács Krisztina masszőr +36-30-442-7613

Köpölyözés

A legősibb méregtelenítés – avagy a köpölyözés A köpölyözés az egyik legrégebbi méregtelenítő módszer, és sokrétű gyógymód, melyet napjainkban is előszeretettel használnak a világ minden táján. Visszatérőben ezek a gyógymódok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a természetes, hagyományos, ősi kezelések. Ezen módszerek segítséget nyújthatnak egészségünk megőrzésében, de számos probléma megelőzésében/kezelésesében, de akár az alakformálásban is.
A köpöly a vákuum fizikai hatását kihasználó, hagyományos, természetes gyógymód. Múltja több ezer évre tekint vissza, hisz többek között az ókori görögök, és kínaiak is használták, sőt, ősi egyiptomi ábrázolásokon is megtalálhatóak már. Mi is ez pontosan? A köpöly tulajdonképpen egy kis harang alakú eszköz. Ezen kis harangok napjainkban már üvegből, gumiból, és műanyagból készülnek. Több féle méretben is beszerezhetőek: bizonyos pontokra (például a nyaknál) csak kisebbek használhatóak, nagyobb felületeken szélesebbek is. Mindig figyelemmel kell lenni az anatómiai adott feltételekhez, pl nyaki artéria minden esetben kerülendő terület, hisz vérrögöt lehet előidézni. A kezelő, minden esetben egyénre szabottan csinálja a kezelést. Figyelembe veszi a bőr, az izom és a különböző egészségügyi állapottal kapcsolatos tényezőket.
Csúsztatásos köpölyözés, vagy régiesen nyuvasztás: Ez talán a legelterjedtebb módszere a köpölyözésnek. Teljesen egyénfüggő milyen érzetet kelt ez a kezelés. Lényege, hogy a felhelyezett köpöly nem marad egy helyben, hanem folyamatos mozgásban van a testen. Ezen módszert gumi, és műanyag köpöllyel is lehet használni. (A kezelőnek a köpölyben lévő bőr színe is jelentőséggel bír. Ha a köpöly nyoma a kezelés után fehér színű, az krónikus betegségekre; ha vörös, akkor heveny folyamatokra; ha viszont sárgás színezetű, akkor máj eredetű betegségekre utal.) Miért jó? A köpölyözés során, a bőrre felvitt vivőanyagok jobban, gyorsabban szívódnak fel az adott területen, ezzel is fokozva a kívánt hatásokat. Ennek oka egyszerű: a kezelt területnél (látványosan) vérbőség alakul ki, melynél a sejtek anyagcseréje fokozódik – így az egész keringés (vér és nyirok egyaránt) beindul, testünk méregtelenítése is a következő fokozatba kapcsol! Így szinte minden betegségre jó, erősíti az immunrendszert, és segít a narancsbőr eltűntetésében, alakformálásban is. Továbbá a vákuumhatás révén a kötőszövet “megemelése” segíti a letapadt az izmokat is fellazítani, a sejtekből kikerült salakanyagokat a nyirokrendszerbe juttatni.
Én mindenkinek ajánlom kipróbálásra a köpölyözést, aki szívesen megismerkedne egy igazán ősi módszerrel, mely céljait tekintve igazán sokrétű, hisz egy enyhe megfázástól kezdve, szervezetünk felfrissítésén, méregtelenítésén, számos gyógymód támogatásán túl akár a narancsbőr eltüntetésében is segítségünkre lehet. Az érzékenyebb bőrűeknél már a kevésbé erős vákuum is lilás bőr elszíneződést okozhat. Ez csúsztatott köpölyözésnél nem összefüggő nyomot hagy hanem apró tűbevérzéseket. Felhelyezett köpölynél erős lila színt hagy maga után a köpöly helyein. Semmilyen káros hatása ezeknek nem lesz, de mindig szakemberre kell bízni a kezeléseket!

Facebook

Elérhetőség

Takács Krisztina
telefon: 36 30 442 76 13
e-mail: takcs.krisztina@gmail.com